čtvrtek 13. října 2016

Křišťálové "já"

Je-li někdo normálně, zdravě láskyplný, nebo by se dalo říct - ví, co to je úcta k druhému (a k životu obecně), má to v sobě uvnitř zakódované a ona skutečnost se bezděčně zrcadlí i ve většině jeho činností a projevů, které jako láska vůbec nevypadají.

Řada lidí (co se pokládá za nositele světla) má hrůzu projevit se nějak živelně a myslí si, že když to "temné" v hlavě zahodí někam do koše, že to je super. Nakreslíme srdíčko (řekneme něco "milého", i když toho druhého v podstatě nevnímáme) a podpoříme transformaci. Ať je nás co nejvíc růžových, hned bude ráj na zemi...

Pokud blázinec znamená ráj, myslím že můžeme směle hledět do budoucnosti. 🙂

Zdrojová inteligence nehodnotí, nerozděluje - vnímá všechno naráz jako spojený celek a všechny její (prostředím neblokované) pohyby podporují rovnováhu a všeobecný prospěch. Kdyby všechno bylo v souladu s jejím nepodmíněným charakterem, nic jiného nežli ráj by ani nemohlo existovat. Dobré na tom je, že i když některé skupiny lidí, pro které je světlo a láska alfou a omegou všeho, nevědomě podporují rozdělenost (jsou jednosměrně přeexponované), až takové neštěstí to zase není, neboť někde jinde to třeba někdo moudře dorovnává... Jednotlivé rozporné skupiny (a jednotlivci) o svém spoluúčinkování na dálku přitom většinou vůbec nevědí.

Nicméně o poznání efektivnější je samozřejmě univerzálnost - v optimálním případě by to znamenalo, že se lidstvo stalo plně autonomní. Což jinými slovy představuje existenci bez převládající kontroly vnějších autorit, k čemuž vývoj nezbytně musí směřovat.

Buďme sami zdrojem své reality, společné i té soukromé. Nespoléhejme se pouze na "boží řízení". Věřit a být v klidu je jistě dobré, každé dítě ale musí jednou vyrůst - překonat závislost na rodičovském elementu. Láska není jen emoce - je orgastická, fenomenální, svobodná. Má také veliký smysl pro humor. Je ohňostrojem fantazie.

Havran na tom s láskyplností není o nic hůř nežli labuť nebo papoušek. Jenom prostě nehraje na harfu.

Stěžejním motivem bytí je neutralita - nestrannost - nerozdělenost - neporušenost - průzračnost - integrace rozporných faktorů.

Závěrem důležitá poznámka pro všechny, kteří rádi "sluníčkují a srdíčkují": srdce zná jen horní část pravdy, navíc pouze ze své perspektivy. Náš společný zdroj původu, jemuž můžeme říkat třeba absolutno, nerozlišuje, zda je něco mentální nebo emocionální. V jiném kontextu lze říct - samotná pravá hemisféra to neutáhne. Spodní část je naprosto rovnocenná. Vím, že mnozí čekají, že se jim "co nevidět" rozvine světelné tělo, a jsou ochotní kvůli tomu mesiášsky trpět. Bez chladné mysli a bez konstruktivní, blahodárné temnoty je však flexibilní multidimenzionalita zhola nemožná. Základních těl je ve skutečnosti 15 (2x6+3 v souladu se strukturou časoprostoru) a patří mezi ně například i temnohmotné. Bez antihmoty (interakce pohybu a protipohybu) je všechno jen zidealizovaná, nerealizovatelná představa.


KNIHY A

WINGMAKERS

Moc velká láska by to ze strany existence k nám asi nebyla, kdyby po nás bylo vyžadováno, abychom skučeli bolestí... Stačí si jít do lesa poslechnout ptáky zpěváky, nasát atmosféru zeleně, vůni slunce a šumění větru a je více než jasné, který zdroj je skutečně ten boží a který nikoliv. Znamená-li láska, že vím, přestože nic nevidím, potom tma je světlem a o tom to celé je!